Dacă aș putea da timpul înapoi

Dacă aș putea da timpul înapoi, i-aș spune să nu te mintă. Să nu uite că tu meriți, în primul rând, adevărul. Să nu te subestimeze. I-aș spune să te iubească. Să dea tot ce are. Și când nu mai vrea să îți dea, să plece. Dar să nu revină asupra deciziei. Să și-o asume. Și când vă vindecați amândoi, să îți fie prieten. Să nu uite că toate lucrurile care v-au unit la început fac parte din el. I-aș spune să nu mai ascundă cine este cu adevărat. Să nu se mai lupte cu el. Și nici cu tine. Să își recunoască și să își înfrunte temerile. Să nu îi mai fie teamă de iubire. Și nu, nu se ajunge întotdeauna în același punct, dar dacă asta e concepția cu care pleci, atunci da, cu siguranță vei ajunge tot acolo.

Dacă aș putea da timpul înapoi, ți-as spune să inveți să lași lucrurile să vină de la sine, să nu mai lupți în zadar. Ți-aș spune să ai grijă de sufletul tău, să te pui pe tine pe primul loc. Ți-aș spune să nu mai analizezi tot ce face și tot ce spune el și să analizezi tot ce simți tu. Să îți asculți instinctele. Să nu te mai rogi să nu se întample ce simți că se va întâmpla, ci să fii gata să înfrunți. Ți-aș spune să nu mai plângi. Sau să plângi până nu mai ai lacrimi, dar să fie ultima dată.  Ți-aș spune să îți dai timp să te vindeci. Ți-aș spune că dacă ar fi să lupți, să lupți cu tine însăți. Să nu lași slăbiciunile să te doboare. Ți-aș spune să dormi. Să nu mai suferi. Să nu mai verifici rețelele de socializare în căutarea lui. Ți-as spune să îți verifici sufletul. Să îl intrebi dacă îi e bine. Și dacă nu îi e bine, să pleci. Și să faci. Să faci ce simți. Să faci ce te sperie. Să te arunci cu capul înainte și să nu privești înapoi.

Dacă aș putea da timpul înapoi ți-aș spune că sunt mândră că ai facut tot ce a fost bine pentru tine la momentul respectiv. Ți-aș spune că te admir pentru că lupți pentru lucrurile în care crezi. Ți-aș spune că te admir fiindcă nu renunți. Fiindcă ești inepuizabilă. Ți-as spune că apreciez că te trezești în fiecare dimineață cu zambetul pe buze, după ce cu o noapte în urmă ai adormit plângând. Ți-aș spune să ai în continuare încredere în Univers. Ți-aș spune să nu uiți că Iubirea e cea mai mare forță a lumii. Ți-aș spune să crezi în tine. Ți-aș spune să faci numai ce gândești și ce simți, dacă asta nu îți aduce niciun regret.

Și daca aș putea da timpul înapoi… N-aș face-o. Toate lucrurile se întamplă cu un motiv și tu.. Tu ai învățat atât de multe din asta, încât să dau timpul înapoi înseamnă sa te privez de niște lecții. Înseamnă să îți iau maturitatea de acum și să nu te las să faci cea mai importantă descoperire din ultimele luni: tu.