Nusa Penida

Insula Nusa Penida este o insulă destul de mică din apropiere de Bali, care a devenit cunoscută de puțin timp, după ce niște turiști au publicat pe Instagram fotografiile făcute aici și acestea au vorbit de la sine. Practic, locuitorii insulei nu au făcut nimic special pentru a promova zona, rețelele de socializare și-au făcut singure treaba. Și aveau și de ce, insula chiar arată ca un colț de rai neexploatat. Tocmai de aceea, dezvoltarea insulei abia acum începe. În septembrie, când am fost noi, drumurile treceau de la stadiul de poteci mai late la cel de asfalt (se mișcă mai rapid decat noi, oricum 😊), iar câteva hoteluri/căsuțe de vacanță erau în construcție.

Aici gasiți niște plaje de-a dreptul fermecătoare, fix așa cum le-a lăsat natura, iar apa are nuanța aia de albastru pe care-o vezi doar în filme. Totuși, ca să ajungeți la aceste plaje, vă recomand să închiriați un scuter sau o mașină, fiindcă se află la o distanță considerabilă unele de celelalte. Drumurile sunt încă în construcție, așa cum vă spuneam mai sus, astfel încât aveți de îndurat niște hârtoape teribile, pe românește. Eu am simțit că se face o ciorbă numai bună din organele mele la fiecare groapă. 😂 De asemenea, e de menționat faptul că drumurile sunt destul de înguste și dificil de parcurs, mai ales în curbe, unde nu încap două mașini, deci se merge pe o singură bandă, la mica înțelegere.

Vă las mai jos câteva poze și câteva cuvinte despre plajele pe care le-am vizitat pe insulă.

Plaja Kelingking are un nisip fin și alb și este celebră pentru forma sa de dinozaur (mai este cunoscută drept ”T-Rex Cliffs”). Sper că aveți ceva mușchi la picioare, pentru că sunt destule scări de coborât, iar drumul cam abrupt.
Broken Beach este o formațiune stâncoasă sub care oceanul pare că a format o piscină. „Piscina” poartă numele de Angel’s Billabong și, chiar dacă este de-a dreptul superbă, nu este foarte sigură, din câte am fost informați, așa că nu vă aventurați aiurea.
Crystal Bay – Recunosc că, pe mine, personal, această plajă nu m-a impresionat foarte tare. Înainte să ajungem, am întrebat ghidul de ce se numește așa, răspunsul fiind că „vinovați” sunt nisipul foarte fin și apa incredibil de limpede, însă nu mi s-a părut nimic wow. Strict din punctul meu de vedere, nu se compară cu celelalte două plaje despre care v-am vorbit.